De geschiedenis van Snoeren Transport

In 1964 startten de Gebroeders Cees en Jan Snoeren gezamenlijk een brandstoffenhandel en expeditiebedrijf. Jarenlang werden er vanuit de Lage Ham in Dongen brandstoffen geleverd aan vele inwoners van het dorp Dongen en omstreken. Door de komst van aardgas kwam hier helaas een einde aan. In 1964 besloten Cees en Jan uit elkaar te gaan. Jan ging alleen verder in de brandstoffen, en Cees ging verder met het transport en richtte Transportbedrijf C.A. Snoeren op.

De eerste vaste klant waarvoor hij met zijn Daf ging rijden was Martens Beton, tot op heden nog steeds een belangrijke klant van Snoeren Transport. In de minder drukke tijden in het beton reed Cees afvalstoffen voor leerlooier Verharen, of reed hij voor de Dongense glasfabrieken. In 1969 breidde het bedrijf zich uit van 1 naar 2 vrachtwagens. De oudste zoon Wim kwam ook meerijden, en vanaf toen werden er met 2 wagens bij Martens Beton gereden.  In 1972 verhuisde het bedrijf van Dongen naar het huidige pand in Rijen. Helaas overleed Cees in datzelfde jaar en bleef Wim alleen over op de zaak draaiende te houden.

Al snel diende zich een tweede grote opdrachtgever aan, genaamd Dongen Pallets, welke momenteel ook nog steeds een grote vaste klant is.  Vanaf 1999 zit de jongste zoon Henk ook mede in het bedrijf, en is de groei geleidelijk verder gegaan. 

Samen proberen ze met intussen 17 eigen auto's, een 13 tal vaste charters en diverse collega transporteurs het bedrijf staande te houden, en zich te kunnen onderscheiden in de wereld van transport.

In 2014 zoekt Snoeren een nieuwe huisvesting vanwege deze groei, en heeft deze gevonden in Dongen, terug naar de roots van vroeger.  Op het huidige pand aan de Zool hebben ze alles wat ze zochten. Een mooi kantoor met loodsen en een eigen werkplaats, en dit alles in de nabije omgeving van de grootste vaste klanten. Waar de kernactiviteiten zich destijds alleen richtte op het transport van bouwmaterialen en pallets, probeert Snoeren Transport zich momenteel op diverse segmenten te onderscheiden, waaronder het groupage van houtproducten, met of zonder meeneemheftruck in geheel Nederland en België.

© Copyright Snoeren Transport BV